Hem Betongbruden En omväxlande dag med Betongbruden

En omväxlande dag med Betongbruden

Malte
Malte är en av två assistenter på kontoret.

BetongbrudenI tisdags blev det en väldigt omväxlande och rolig dag. Jag gick upp tidigt och satte mig i min betongbil klockan 05.00 för att köra den till en annan fabrik. Den står lite i vägen på sin ordinarie fabrik nu när jag för tillfället inte kör så mycket.

När jag hade lämnat av min bil på sin “nya” fabrik så mötte en kollega upp och körde mig tillbaka till den första fabriken. Där skulle jag hämta en annan betongbil och köra upp den till verkstan (där även kontoret ligger). Jag upptäckte att någon hade backat in i och förstört spegelhuset till den högra spegeln så att den satt lite löst. Spännande, är det något man INTE vill i lastbil så är det att tappa den spegeln, då kan du inte göra några filbyten eller svängar åt höger eftersom du inte ser något. Kollegan fick “ta rygg” på mig och så höll vi kontakt via telefon ifall något skulle hända. Körde lite extra lugnt och det gick finfint hela vägen, skönt!

Jag jobbade en stund på kontoret och hade en förträfflig assistent vid namn Malte som hjälpte till en stund. Sedan fick jag besök av en journalist från Transports tidning Transportarbetaren som gjorde en intervju och tog lite bilder. Det ska bli intressant att se vad hon väljer att skriva, för hon antecknade nog varenda stavelse som jag sade, i alla fall kändes det så. Tur att man inte har så många hemligheter, haha!

Lite lunch efter det och sedan iväg ner till en fabrik för att diskutera ombyggnation av ett par betongbilar. Vi passade även på att säga hej till fabrikspersonalen och prata lite med dem. Full rulle hela dagen, kul med omväxling!

Om ni undrar över “betongkryssningen” som jag skrev om tidigare så missade jag den. Jag var för sjuk för att åka. Jag var väldigt besviken men det blir fler tillfällen. Nästa kryssning är planerad att hållas i slutet av augusti.

Åsa “Betongbruden” Karlström