Hem Okategoriserade Consolis stärker sin position

Consolis stärker sin position

consolis

Consolis Group, en av Europas ledande leverantörer av prefabricerade betonglösningar förvärvar den finska och lettiska verksamheten i TMB Group, en av de största tillverkarna av betongelement i Baltikum och Finland.

– Genom att förvärva en stor del av TMB Group stärker vi vår närvaro i Nordeuropa och Baltikum, en av våra viktigaste europeiska marknader. TMB och dess dotterbolag i Finland och Lettland har byggt upp långsiktiga relationer med sina kunder och har värdefulla industriella kunskaper, säger Nicolas Yatzimirsky, koncernchef för Consolis.

TMB Group haröver 50 års branscherfarenhet och stor kapacitet vad gäller tillverkning av betongelement för såväl bostäder som för industri- och anläggningsbyggnation. TMB-gruppen verkar i Finland via Betonimestarit Oy och i Lettland genom TMB Elements SIA.

– Genom att samla den bästa kompetensen från båda företagen kommer Consolis att bättre möta kundernas behov i regionen med en bredare mängd innovativa produkter, tjänster och lösningar, säger Nicolas Yatzimirsky.

Intäkterna för den verksamhet som förvärvats av Consolis översteg 100 miljoner euro år 2018. Förvärvet är en del av Consolis tillväxt- och utvecklingsstrategi som europeisk nyckelaktör inom prefabricerat byggande. I november 2018 förvärvade Consolis Tecnyconta, en av de viktigaste tillverkarna av prefabricerade betonglösningar inom byggsegmentet i Spanien.

Jaan Luts, verkställande direktör för TMB, ser affären som ett erkännande.

– Consolis är en erkänd ledare inom prefabricerade betonglösningar, och står på solid grund för fortsatt tillväxt, säger Jaan Luts.