Hem Betongbruden Betongbruden önskar en glad påsk

Betongbruden önskar en glad påsk

betongbil
Glad påsk önskar Betongbruden.

BetongbrudenHäromdagen fick jag en körning ut till Snösätra Industriområde i Rågsved, i södra Stockholm. Det ser ut som ett riktigt sunkigt industriomårde brukar göra, bortsett från en sak. Området är ett grafittiområde där det sker organiserad målning på byggnaderna. Det är helt lagligt och bör definitivt betraktas som en konstutställning. Fantastiska målningar, väl värt ett besök!

Efter lite letande kommer kunden farandes i en bil och en kille klättrar upp i lastbilen. Han visar vägen och vi åker en bit in i området. Lika sunkigt överallt, vägen är dålig, det står bilvrak överallt. Han pekar på ett högt plåtskjul och säger att det är där vi ska gjuta. Jag fäller ut rännan och backar in i skjulet. Det ska gjutas en stödmur och en avsats längs med hela skjulet.

Börjar lossa och upptäcker rätt snart att rännan inte lyder min fjärrkontroll. Som tur är kan man köra rännan med spakar som sitter på ena sidan av bilen. Det blir mycket bökigare men det här var en lätt lossning och som tur var på samma sida som spakarna satt. När vi kommit en bit frågar kunden om jag tror att de fem kubik han har beställt räcker. Jag svarar skrattande att jag kör betongbil, det är jag duktig på, men att räkna är jag INTE duktig på och skrattar. Jag gissar att han berättade det för sina kollegor på deras språk sedan för de garvade allihopa.

Rätt var det var försvann ett par av dem och kom farande tillbaka med en stege. En stege? Då såg jag att formen var på väg att ge med sig på ett ställe, och de hade en sådan jäkla tur att stegen passade perfekt mellan formen och väggen på andra sidan! Lossade klart och konstaterade att jag hade nästan en kubik över. Killarna ville inte betala för retur till fabriken så de letade reda på varenda behållare de kunde hitta, allt från plastbaljor till soptunnor så jag kunde tömma ur det sista. Medan jag spolade rännan satte killarna igång att laga potthålen i vägen med betongen som blev över, kreativa killar!

Imorgon blir det körning igen. Hoppas att det inte blir alltför sen hemgång bara, jag ska ju till Blåkulla med brudarna. Påsken tillbringas (efter Blåkulla) hos min familj som bor i Österby bruk i Uppland. Glad påsk!

Åsa “Betongbruden” Karlström