Hem Okategoriserade DAF utökar sortimentet

DAF utökar sortimentet

DAF C 450 FAD 8x4 Construction
DAF CF 450 FAD 8x4 Construction.

DAF Trucks erbjuder nu fordon som utformats efter kundernas behov, bland annat vid betongblandning. Med nya produkter utökas sortimentet av lastbilar – främst när det gäller anläggningsfordon anpassade för den nordiska marknaden.

– 2018 var ett historiskt år för DAF och vi avslutade det om Europas näst största lastbilsmärke. Målet är att stärka vår position i segmentet med lastbilar och byggfordon. Det är ett segment med stor tillväxtpotential för DAF, säger Richard Zink, försäljningschef på DAF Trucks, i ett pressmeddelande.

Med inriktning på byggsektorn har DAF utökat sitt sortiment av bland annat kraftuttag för drivning av tippflak, blandare och kranar. Ett motorkraftuttag som är placerat klockan 1 på både MX-11- och MX-13-motorerna ska fungera med direkt pumpmontering och ha ett kontinuerligt vridmoment på 800 Nm med toppeffekt på 1000 vilket passar till tunga tillämpningar, som vid cement- eller betongblandning eller på avfallsinsamlingsfordon.

Sedan tidigare finns Construction-versioner av DAF:s LF- och CF-modeller som är anpassade för lastbilar som regelbundet körs i terräng. De har en särskilt utformad stötfångare och grill, en attackvinkel på 25° och markfrigång på 32 (LF) eller 40 (CF) centimeter, vilket innebär att de kan köras i alla typer av terräng. Alla DAF Construction-modeller har en 3 mm tjock stålplatta för att skydda kylaren.

DAF Trucks är ett dotterbolag till amerikanska PACCAR Inc. Nordic Truckcenter, NTC, är generalagent i Sverige, Norge och Finland.