Hem Okategoriserade Nu har Cemex blivit Schwenk

Nu har Cemex blivit Schwenk

cemex

schwenkCemex Sverige heter numera Schwenk Sverige. Namnbytet är en följd av Schwenks förvärv av Cemex:s nordiska och baltiska verksamheter tidigare i år.

– Insteget i Norden och Baltikum innebär en komplettering av Schwenks kärnverksamhet och genom etablerade nätverk och strukturer skapas möjlighet till fortsatt förädling och tillväxt på lång sikt, säger Tomasz Borowiec, verkställande direktör för Schwenk Sverige, i ett pressmeddelande.

Det var i februari som den tyska byggmaterialkoncernen Schwenk köpte upp Cemex:s verksamhet i Norden och Baltikum för runt 340 miljoner euro. Förvärvet inkluderar flera stenbrott, ballastbrott, betongfabriker och terminaler samt en av Europas mest moderna cementfabriker i Broceni i Lettland. Verksamheten i Sverige omfattar fyra importterminaler och ett huvudkontor i Malmö. Affären utgör en strategiskt viktig plattform för Schwenks expansion i norra Europa.

Schwenk, som grundades i Ulm 1847, omsätter cirka 1000 miljoner euro och har runt 3000 medarbetare.

– Schwenk har ett starkt varumärke. Att det är familjeägt skapar nya förutsättningar för uthållighet och innovation. Med fabriken i Broceni kan vi fortsätta att förse den svenska marknaden med flera olika typer av cement samt fortsätta att utveckla sitt hållbarhetsarbete för att minska klimatavtrycket. Den svenska marknaden kommer att vara mycket betydelsefull för Schwenk och vi ser fram emot att utvecklas tillsammans, säger Andreas Liikane, försäljningschef på Schwenk Sverige.