Hem Betongbruden Betongbruden: Oflyt och flytmedel

Betongbruden: Oflyt och flytmedel

Betongbruden

Jag satt i lugn och ro på kontoret och jobbade. Plötsligt kom transportledaren in och talade om att han behövde skicka ut mig på jobb. En kollega kunde bara köra till klockan 12 så jag var tvungen att lösa av honom. Jag fick välja om jag ville åka från Kungsängen till Farsta för att hämta min bil och sedan åka tillbaka till fabriken som ligger i Bålsta någon mil ifrån kontoret, eller om jag skulle låna en kollegas bil som jag aldrig hade kört.

Jag hade haft en del värk så jag frågade om det var rännlossning då jag inte mår så bra av rengöringen av rännan. Min bil går att sänka baktill vilket underlättar rengöringen, kollegans går inte att sänka så det har en viss betydelse. Nädå, ingen ränna. Jag bestämde mig för att det var jäkligt onödigt att köra två timmar bara för att hämta min bil så jag tog kollegans. Men innan dess hade jag rensat förrådet på arbetskläder så när jag var färdigklädd var det bara strumpor och underkläder som var mina. Tur att det finns resurser!

Jag åkte till fabriken och det första de säger där är “Du kommer att få ett rännlass…”. Men vafan, ingen ränna var det ju sagt?! Jag vet ju inte ens om den funkar! Fabriken förklarade att det var kö på det bygget och kort om bilar så därför blev det såhär. Jag ringde den ordinarie chaffisen (som är sjukskriven) och frågade om rännan funkade. Jodå, den skulle funka så jag lastar och åker ut till kunden.

På plats ser jag att det är en helt annorlunda fjärrkontroll till denna ränna. Jag har aldrig kört med en sådan förut och lyckas inte ens starta den. Jag får ringa kollegan igen. Han förklarar, jag provar, fjärren är död… Aj fan säger kollegan, då är batteriet slut. Något extra hade han dumt nog inte heller.

Ringer till verkstan som kommer med ett extra batteri. Som är fel sort… Börjar känna mig lite stressad. Förklarar och beklagar till kunden. Provar om originalbatteriet fått nån laddning vilket det har, så efter 45 minuters väntetid och lite flytmedel för att lätta upp betongen kunde jag äntligen lossa. Fick ett lass till dit och då lossade jag på 18 minuter. DET kändes bra som motvikt till det första eländet!

Åsa “Betongbruden” Karlström