Hem Hållbarhet Riksbyggens Korseberg-succé fortsätter

Riksbyggens Korseberg-succé fortsätter

Korseberg
Brf Korseberga Strand i Vänersborg.

Snart startar bygget av den andra etappen i Brf Korseberg Strand. Med den första etappen med 52 bostäder inflyttad och klar och hälften av alla 40 lägenheter i etapp två redan sålda kan man kalla Riksbyggens Vänersborgsprojekt för en succé.

– Vi byggstartar något tidigare än planerat vilket känns extra kul, säger Karin Ekström, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bohus-Vänern.


Brf Korseberg Strand har onekligen ett attraktivt läge precis vid vattnet med grönska och naturlig rekreation i omgivningen. Lägenheterna (2-4 rum) har flexibla planlösningar för att passa singelhushåll såväl som familjer och villasäljare med utflugna barn. Byggnaden får en stomme med bottenplatta, bjälklag och lägenhetsskiljande väggar av betong och det är Erlandssons Bygg som står för entreprenaden. Ett officiellt första spadtag kommer att tas innan sommaren.

– Fantastiskt roligt att Riksbyggen nu kan starta etapp 2. Inflyttning planeras från hösten 2020, säger projektledaren Andreas Ander.

Han understryker att hållbarhetsfrågorna är i fortsatt fokus hos Riksbyggen. Det innebär till exempel att solcellsanläggningar är standard i nyproduktion av flerbostadshus.

– Hållbarhetsfrågorna ska genomsyra allt vi gör, och det gäller både under produktionen av bostäderna och efter att bostäderna är klara och de boende flyttar in.