Hem Hållbarhet Klimatsmarta Soluppgången en säljsuccé

Klimatsmarta Soluppgången en säljsuccé

soluppgången

Solbjer Bostads AB startade försäljningen veckan innan påskhelgen och nu går de sista radhusen i bostadsprojektet Soluppgången i Lund. Projektet omfattar åtta klimatsmarta radhus i varierande storlekar och byggs med hållbara och beprövade material som betong och solceller.

– Vi bygger plusenergihus med god arkitektur och klimatsmarta lösningar. Kvalité skall genomsyra hela bostaden i allt från tekniska installationer till inredningsdetaljer, säger bygg- och projektledaren Oskar Ryberg.

Husen, som har två eller tre plan, värms upp via bland annat solceller och spillvärme från laboratoriet Max IV vilket bidrar till låga driftskostnader.

– Vi vet att miljö är en viktig fråga för köparna i Lund och detta visar både på medvetenhet och engagemang. Av de åtta radhusen såldes fyra i anslutning till säljstarten, säger Andreas Hansen, ansvarig mäklare från Fastighetsbyrån i Lund. A

Priserna ligger från sex miljoner till strax över sju och husen står klara för inflyttning hösten 2020.