Hem Okategoriserade Sunda materialval i Sundbyberg

Sunda materialval i Sundbyberg

Vackra Vägen
Vackra Vägen i Sundbyberg.Bild: Besqab/Studio Superb.

Nu är bygget av Brf Vackra Vägen i Sundbyberg i gång på allvar. En symbolisk första grundgjutning har genomförts för projektet som ska vara klart i slutet av nästa år.

– Vi välkomnar både nya och gamla Sundbybergsbor hit, säger Peter Schilling, ordförande i kommunstyrelsen.

Som en uppstart göts ett luffarschackbräde som senare ska placeras på bostadsföreningens innergård.

– Vi är glada att kunna produktionsstarta nya bostäder i ett sådant unikt fint läge, säger  säger Anette Frumerie, vd på fastighetsutvecklaren Besqab.

gjutning
Stefan Bergström (C), ordförande i stadsmiljö- och tekniska nämnden, Anette Frumerie, vd för Besqab, och Peter Schilling (S), kommunstyrelsens ordförande. Foto: Besqab.

Bostadsrättsföreningen består av fyra trapphus so, ligger vid Golfängarna och Lötsjön i hörnet Vackra vägen/Friluftsvägen. Byggnaderna är ritade av Joliark akitekter och har en grundkonstruktion med en betongplatta på plintar, pålar och packad fyllning. 91 lägenheter med en storlek på mellan 29 och 87 kvm byggs på en stomme av bärande och lägenhetsskiljande betongväggar och har prefabricerade balkonger. Betongtrapporna i trapphusen kommer att bekläs med klinker eller terrazzo.

– Dessa bostäder uppmuntrar till en hållbar livsstil med god cykelanpassning, sunda materialval inne i bostäderna och nära till naturområden, säger Anette Frumerie.