Hem Okategoriserade Abetong Online testas skarpt i bostadsprojekt

Abetong Online testas skarpt i bostadsprojekt

prefab
Foto: Abetong.

Riksbyggens bostadsprojekt Svalan i Kalmar byggs med hjälp av Abetongs digitala verktyg. Projektet är ett så kallat Bonumboende, ett hus i åtta våningar med bostadsrätter för personer över 55 år.

Susanne Pettersson
Susanne Pettersson.

– Jag har planerat lassen och skickat avropen via Abetong Online, vilket har fungerat väldigt bra. Vi monterar en våning i taget och i Abetong Online kan jag filtrera på aktuell våning, se vilka element som ingår och säkerställa att allt kommer med, säger Abetongs projektledare Susanne Pettersson i ett pressmeddelande.

Som vi nyligen skrivit om på betong.se satsar nu Abetong på att digitalisera prefab-branschen och Susanne Pettersson ser stora fördelar med utvecklingen.  I projektet Svalan rör det sig totalt om cirka 90 lass som ska planeras på bästa sätt. Tjänsten ger en samlad överblick över vad som är avropat och minskar felmarginalen.

– Jag sparar dessutom tid när jag sätter ihop lassen. Tjänsten räknar samman vikten så att jag tydligt ser hur mycket som får plats i varje lass. Avropen skickas automatiskt till rätt person på rätt fabrik.

Abetong levererar hela stommen till Svalan och montaget som inleddes i december är planerat att färdigställas före sommaren. Enligt Abetongs pressmeddelande har responsen på det digitala verktyget varit genomgående positiv.

– Bra digitala verktyg effektiviserar vårt arbete och ger stora fördelar i alla led i projekten. Jag tror att lösningar som Abetong Online är en nödvändighet för att förenkla och förbättra både för oss själva och våra kunder.