Hem Betongbruden En lagom ansträngande dag med Betongbruden

En lagom ansträngande dag med Betongbruden

östernäset
Östernäset. Foto: Åsa Karlström.

BetongbrudenMåndag…


Jag skulle jobba hemma eftersom vi har haft lite bekymmer med uppkopplingen på kontoret. Jag vaknar tidigt och sätter igång kl 06.00. Halv åtta ringer telefonen, bergis ska jag ut och köra tänker jag och svarar. Mycket riktigt. Jag behövde rycka ut för att täcka upp för en kollega, och de två chaufförer som inte hade någon körning hade inte svarat i telefon.

Jag klädde på mig och svängde förbi affären och köpte lunch. Strax före nio sitter jag i lastbilen, ropar upp fabriken i Solna och talar om att jag är på väg. Meddelar även att jag inte kan köra ränna eftersom den är trasig. Tar mig genom köerna så fort jag kan och när jag kommer fram inser jag att jag ganska snart behöver ta lunch, eftersom jag ju började jobba klockan sex. Frågar fabriken om de vill att jag käkar på en gång eller om jag ska ta ett lass. Käka du blir svaret.

Efter mat och trevligt snack med folk i kojan (slang för byggbod) ropar jag upp fabriken igen och säger att “NU, NU är jag jäkligt sugen på att köra lite betong!” Det var ju bra svarar fabriken, men tyvärr har vi inget just nu så du får ta det lite lugnt en stund.

Efter nån halvtimme ska jag få lass. Jag påminner om rännan och det var en jäkla tur eftersom lasset var ett rännlass. Jag får avvakta en stund till och sedan blir jag avskriven (hemskickad)!? Det kändes ju jäkligt meningsfullt att avbryta jobbet hemma för att åka till Solna med betongbilen och äta lunch.

Jag tackar för mig och ropar på fabriken i Farsta och undrar om de behöver hjälp vilket de gjorde. Jag fick en supermysig och rolig körning ut till Östernäset på Ingarö. En lång, smal snirklig väg ledde fram till en ännu smalare väg innan man var framme vid ett riktigt herrejössesbygge ute på en udde. Den suveräna havsutsikten och roliga vägen dit gjorde att dagen blev en toppendag! Efter det enda lasset blev det hemgång, en lagom ansträngande dag!

Åsa “Betongbruden” Karlström