Hem Hållbarhet Ny massa gör bygget mer hållbart

Ny massa gör bygget mer hållbart

massa

En ny lättfyllnadsmassa finns nu på marknaden. Repur Cement är tillverkad av återvunnet material och ska göra byggprojekt och renoveringar mer hållbara.

– Med den här produkten ger vi byggbranschen nya möjligheter att uppnå cirkulära lösningar och bidrar till att minska klimatbelastningen från byggsektorn, säger Jöns Harrysson, anläggningschef på Repur AB, i ett pressmeddelande.

Lättfyllnadsmassa har tidigare enbart tillverkats av ny råvara men Repur Cement består förutom en mindre mängd cement av återvunnet material, närmare bestämt isoleringen från uttjänta kylskåp. Materialet har egenskaper som gör produkten lätt, isolerande – och klimatsmart.

– Tack vare att Repur Cement består av återvunnet material till cirka 90 procent är klimatbelastningen mycket låg, säger Jöns Harrysson.

Med Repur Cement, som kan kan användas för alla typer av golv inklusive kök och våtutrymmen, kommer även ett nytt koncept som spar tid och damm. I och med att produkten blandas direkt i påsen behövs ingen betongvisp som sedan måste rengöras.

– Det här är egenskaper som gör produkten uppskattad hos entreprenörer och hantverkare. Repur Cement är hållbart både för den som använder produkten och för själva byggprojektet.