Hem Betongbruden Betongbruden i trafikkaoset

Betongbruden i trafikkaoset

Betongbruden

Onsagens lilla äventyr blev ett strömavbrott i hela Södra länkens tunnelsystem, vilket resulterade i att samtliga tunnlar stängdes.

Givetvis hände detta under morgonrusningen, för att liksom skoja till det lite extra. Jag hade kört mitt första lass från Farsta ut till Orminge när kollegan ropade upp mig på radion och förklarade läget. Resan ut till kunden hade tagit en halvtimme, tillbaka till fabriken tog det en och en halv timme! Det stod i princip still på hela Värmdöleden eftersom all trafik nu var tvungna att trängas på alternativa vägar. Dessutom skapas det onödiga köer pga att folk inte vet var de har bilen/skiter i att placera sig korrekt när de ska svänga. Hur svårt kan det vara att ställa sig så långt till höger det går om man nu ska svänga höger, till exempel? Jag fattar inte.Vi skulle köra 55 kubikmeter till bygget i Orminge (bilarna lastar mellan sex och åtta kubik) så jag ställde in mig på en sväng till. Hade dock tur och fick en körning till Tyresö istället. Där lossades det utan problem och sedan fick jag befogat gnäll av pumpmaskinisten för att jag spolade bilen där han skulle stå och plocka ihop pumpen sedan. Trist att klafsa omkring i blötan såklart. Pinsamt! 
Jag tycker jag har tappat stinget lite, inte bra att jobba på kontoret, haha!Efter det blev det lunch och sedan fick jag ett lass med brandbetong till ett bygge i Haninge där man bygger ett boningshus ovanpå ett bussgarage. Det är rejäla krav på den betongen av förklarliga skäl. Lossningen gick lugnt och utan bekymmer vilket inte direkt har varit utmärkande för bygget som har strulat rejält i början. Det var nästan så att man packade matsäck när man skulle dit för det tog alltid en jäkla tid. Det verkar ha ordnat upp sig såvitt jag har märkt i alla fall.Jag har varit första- eller andrabil sedan i fredags, vilket betyder att tanken är att man inte ska jobba över. Det funkar dock inte alls så jag har jobbat 10-11 timmar per dag. Det känns i kroppen då jag är trött och sliten och har huvudvärk på kvällarna. Man går ju upp hyfsat tidigt, mellan 04.30-05.00. Att då vara tvungen att jobba över är tufft, men idag blev jag till min stora förvåning hemskickad vid 14.30 – underbart!

Åsa “Betongbruden” Karlström