Hem Okategoriserade Ny ordförande för Sveriges Byggindustrier

Ny ordförande för Sveriges Byggindustrier

Carin Stoeckmann
Carin Stoeckmann.

Bransch- och arbetsgivarorganisationen Sveriges Byggindustrier har fått en ny ordförande. På årets Byggstämma presenterades Carin Stoeckmann, vd på Byggmästar’n i Skåne, som Svante Hagmans efterträdare.

– Det ska bli otroligt roligt att få vara med och utveckla organisationen vidare inom våra fyra viktiga fokusområden sund konkurrens, säkerhet, kompetensförsörjning och attraktiva kollektivavtal. De är alla viktiga för att vi ska uppnå en attraktiv, sund och säker byggbransch och ett väl fungerande och hållbart samhälle där människor kan bo, arbeta, leva och ta sig fram på olika sätt, säger Carin Stoeckmann.

Den nya ordföranden lyfte fram vikten av en fortsatt digitalisering i ett högre tempo och att hållbarhetsfrågorna finns med inom alla områden, gärna kopplade till Agenda 2030.

– Jag har själv lagt ned mycket tid och engagemang inom både hållbarhet och digitalisering och ser en enorm potential i dem. Det innebär också att branschens kompetensförsörjning kräver en del nya roller och kompetenser framåt.

Gunnar Hagman, vd för Skanska Sverige, valdes till ny vice ordförande.