Hem Hållbarhet “En riktigt kul utmaning”

“En riktigt kul utmaning”

Ebba Örwall Lovén
Ebba Örwall Lovén. Foto: Betongindustri.

Betongindustris nya kvalitets- och miljöchef Ebba Örwall Lovén vill se en ökad återvinning och bidra till arbetet för en minskad klimatpåverkan från fabriksbetongen.

– Under alla år har jag hört många åsikter om betong, och ibland ganska negativa åsikter. Samtidigt är betongen ett fantastiskt bra och funktionellt byggmaterial, säger Ebba Örwall Lovén.

Hon menar att utmaningarna främst handlar om att hitta logistiska lösningar och fungerande affärsmodeller. Även om betong är beständigt och har en svåröverträffad livslängd så finns det en stor potential när det gället återvinning.

– Betongen är ett rent material. Den innehåller i princip bara ballast, cement och vatten och därför kan den i stor utsträckning återvinnas och få ett nytt liv i andra tillämpningar.

Ebba Örwall Lovén är utbildad miljövetare. Efter flera år som miljöchef på butikskedjan Woody Bygghandel och Byggmästar’n i Skåne tog hon i februari steget över till materialproducentsidan och Betongindustri.

– Jag det som en riktigt kul utmaning att få driva det proaktiva miljöarbetet inom företaget. Jag ser fram emot att få arbeta med hållbarhetsfrågorna i betongbranschen