Hem Okategoriserade Ny produktionschef på Swecem

Ny produktionschef på Swecem

swecem
Olov Zakrisson
Olov Zakrisson.

Poduktionschefen för Swecems nya anläggning i Oxelösund heter Olov Zakrisson. Han kommer närmast från en tjänst som operational manager på biljettbolaget AXS i Nyköping.

– Oxelösund specifikt är ett kanonläge just på grund av järnvägen och hamnen och närheten till råvaran, säger Olov Zakrisson till Södermanlands Nyheter.

Under ett drygt ett år 2011-12 var han kommunstyrelsens ordförande i Oxelösund för Socialdemokraterna. Han är ursprungligen från Kiruna men har bott i Oxelösund sedan 2006.

– Vi ska sätta spaden i marken vid månadsskiftet. Sedan kommer vi att bygga anläggningen. Vi kommer att rekrytera personal och vi siktar på att ha fabriken i drift under våren/sommaren 2020.

Swecem är ett dotterbolag till Peab och fabriken ska byggas i Oxelösunds hamn. Genom ett samarbete med SSAB tillvaratas restprodukter från den lokala ståltillverkningen och omvandlas till slagg som i mald form kan ersätta delar av cement vid betongtillverkning. Olov Zakrisson räknar med att behöva anställa ett tiotal personer.

– Vi kommer att rampa upp anläggningen och trimma in den och ta in folk efter behov. Jag tänker att de första anställningarna kommer att göras efter årsskiftet.