Hem Okategoriserade Richard McCarthy ny teknisk chef på Linotol

Richard McCarthy ny teknisk chef på Linotol

Richard McCarthy
Richard McCarthy.

Linotol har anställt Richard McCarthy som teknisk chef. Han kommer närmast från en tjänst som affärsutvecklingschef hos Rise CBI Betonginstitutet och har tidigare arbetat på Skanska.

– Det ska bli spännande och intressant att komma tillbaka till entreprenadbranschen. Linotols tillväxt i sig är intressant och den satsning man gör både på verksamhet och teknisk utveckling känns roligt att få vara med om, säger Richard McCarthy i ett pressmeddelande.

Sedan 2011 är han vd för Betongföreningen (The Swedish Concrete Association), ett uppdrag som han fortsättningsvis kommer ha parallellt med rollen som teknisk chef hos Linotol.

Utöver ansvar och utveckling av dimensioneringsprogram för betonggolv kommer Richard McCarthy att arbeta med forskning och utveckling av Linotols produkter och tjänster för den nordiska marknaden.

– Richard fyller en viktig och strategisk funktion i vår strävan att utveckla våra golvlösningar och förstärka kundnyttan, säger Linotls vd Tom Istgren.

Richard McCarthy är utbildad civilingenjör vid KTH och har en licentiatexamen på forskarnivå. Han påbörjar sin tjänst på Linotol i augusti