Hem Hållbarhet Viktig rekrytering för Abetong

Viktig rekrytering för Abetong

Ann-Sofi Persson
Ann-Sofi Persson. Foto: Abetong.

Abetong växlar upp sitt miljö- och kvalitetsarbete. Ann-Sofi Persson är på plats i den nyinrättade rollen som miljö- och kvalitetschef. Med sin erfarenhet av miljöarbete och samhällsplanering är hon nu en viktig del i företagets strategiska förbättringsarbete.

– Miljö- och kvalitetsfrågor ökar allt mer i betydelse för de flesta företag, inte minst inom betongindustrin. Det finns stora utmaningar att ta sig an och samtidigt en stor potential för utveckling. Det är en viktig resa som jag verkligen ser fram emot att bli en del av, säger Ann-Sofi Persson som har fått en övergripande roll med samordnande ansvar för kvalitets- och miljöfrågor på både Abetong och systerbolaget Contiga AB i Norrtälje.

På hennes cv finns drygt 15 år inom den offentliga sektorn, bland annat som miljöchef och därefter förvaltningschef för Miljö- och byggförvaltningen i Ljungby kommun.

– Vi är förstås väldigt glada att kunna välkomna Ann-Sofi till oss. Hon kommer att tillföra mycket med sin erfarenhet av strategifrågor och verksamhetsutveckling samt sina kunskaper kring lagstiftning inom sitt område, säger Filip Sten, vd på Abetong och Contiga AB, i ett pressmeddelande.

En viktig del i arbetet är att säkerställa att företagen uppfyller de krav som ställs för att bibehålla sina certifieringar. Enligt Ann-Sofi Persson är de en kvalitetsstämpel som skickar tydliga signaler om ett bra förbättringsarbete. Dessutom är de viktiga rent affärsmässigt eftersom de ofta finns skallkrav i stora upphandlingar. Abetong lägger även stor vikt på satsningen på klimatförbättrade betongelement som syftar till att minska företagens koldioxidutsläpp. Ett miljöutbildningspaket i olika moduler för företagets alla medarbetare har startats under våren.

Ann-Sofi Persson menar att hållbarhet är något centralt i Abetongs utvecklingsarbete, både när det gäller att effektivisera olika delar av produktionen och att utveckla arbetsplatsen.

– Personligen tycker jag det är väldigt spännande att få chansen att vara med och påverka i många olika delar av verksamheten och jag hoppas kunna bidra till att ta Abetong och Contiga AB vidare framåt.