Hem Betongbruden Betongbruden: En dag på jobbet

Betongbruden: En dag på jobbet

Betongbruden

Det var kanske inte den allra bästa dagen på jobbet som började med att jag kom ut till kunden, backade ner på en obefintlig liten väg med mjuka kanter och träd alldeles inpå speglarna, fortsatte backa upp mot lossningsplatsen och körde fast.

Som tur är nådde rännan i alla fall en meter in i huset som det skulle gjutas i. Så det blev till att raka/skyffla fyra kubikmeter betong (tungt!). Det var färdiglossat och spolat ca 12.30, med lite betong kvar i roteraren (INTE bra, risk att det bränner fast och det blir dyrt).Vi ägnade en stund åt att på diverse kreativa sätt försöka få loss lastbilen, med enda resultat att den grävde ner sig istället. Kunden gav sig ut på byn för att leta traktor/maskin/vad som helst med lite kraft. Inget resultat. Provade att dra med personbil, ibland är det löjligt lite som behövs, givetvis funkade det inte denna gång. Jag hällde i diverse vätskor för att förhindra betongen från att brinna.

Jag ringer bärgaren vid två och får veta att det kan ta upp till två timmar innan han är på plats. På grund av den smala och klena vägen så bekymrar jag mig för om han ens ska kunna ta sig ner till mig. Jag har inte käkat sen frukostmackan vid åtta och börjar bli rejält hungrig. Nödprovianten i form av nötter finns det knappt något kvar av (Har jag möss i väskan, tro?). Jag går över till grannen och frågar snällt om jag får köpa något av dem och blir bjuden på te och mackor, underbart!

Bärgaren kommer och drar upp mig på sisådär två minuter. ÄNTLIGEN! Jag ger mig av hemåt och kommer några km innan det blir tvärstopp. I 40 minuter. På grund av olycka. Jag fyller på med extra vätska i betongen trots att den ser fin ut och fabriken har sagt att den inte kommer brinna “den här veckan..”

Efter ca 40 min är det dags att åka igen, härligt! Hinner precis lägga i högsta växeln och tänka “snart är jag hemma” så är det stopp IGEN. Nästa olycka. En ganska imponerande mängd fula ord… Kryphastighet i jag vet inte hur länge. Det tog en timme till kunden och två timmar hem.

Det duggregnar lite när jag kommer till fabriken och ska spola ur roteraren. Eftersom jag ogillar regnkläder skippar jag dem. Sen regnar det. Och regnar mycket. Totalt dyngsur ger jag mig av hemåt. Stelfrusen. Pizza, en varm dusch och en kopp te fick avsluta den dagen!