Hem Design Tunga versioner av landslagets stjärnor

Tunga versioner av landslagets stjärnor

Fyra VM-aktuella fotbollsspelare har avbildats i skala 1:1 i betong. Skulpturerna premiärvisades utanför Gamla Ullevi den 31 maj, där Sverige mötte Sydkorea i VM-genrepet, och är nu på en turné genom Sverige. Bland annat visas de upp i varje avbildad spelares hemkommun.

– Vi behöver se fler kvinnliga fotbollsspelare hyllas och ta plats som idrottsstjärnor. Vi är mitt inne i en positiv förändring och genom att arbeta tillsammans för ett jämställt fotbollssverige kan vi påverka bilden av, och intresset för, damfotbollen. Det känns stort att jag är en av fotbollsspelarna som nu avbildats, säger Caroline Seger, fotbollsstjärna och lagkapten för svenska landslaget.

Förutom Caroline Seger har även Kosovare Asllani, Nilla Fischer och Hedvig Lindahl avbildats som en del av initiativet Football Forevher, ett samarbete mellan Svenska Fotbollförbundet och Coca-Cola. Skulpturerna är ett verk av Fia Reisek på Fixas Lifelike Creations i Borås.

–  Vår förhoppning är att avbilderna kommer att bidra till ökad synlighet för damfotbollsspelare och ha en positiv inverkan på fotbollssverige, säger Olivia Enquist, marknadsdirektör på Coca-Cola.

Sveriges första VM-match spelas på tisdag den 11 juni mot Chile, men innan dess visas skulpturerna upp runt om i landet, bland annat utanför Friends Arena i Solna i samband med herrlandslagets EM-kval den 7 juni.