Hem Hållbarhet Loop Rocks läggs ner

Loop Rocks läggs ner

“Vi hade gärna sett ett breddat ägande. Vi har försökt, men tajmingen har varit fel” kommenterar pressansvarige Anna Trane med anledning av att NCC lägger ner Loop Industries och stänger ner tjänsterna Loop Rocks och Hauly. Anledningen uppges vara ett för lågt intresse från externa investerare.

Loop Rocks var en egenutvecklad digital plattform som lanserades för tre år sedan. Den beskrivs som en digital marknadsplats för sekundära byggmaterial som sten, jord och fyllnadsmassor. Användare kunde matcha utbud och efterfrågan av byggmassor som sten och jord mellan varandra. På fredagen den 14 juni 2019 avvecklas verksamheten och bolagets tjänster och marknadsplatser upphör. Förutom Loop Rocks avvecklas Hauly, en beställningstjänst för transporter inom bygg- och anläggning.

– Med Loop Industries ville vi testa och utveckla nya lösningar för byggbranschen. Intresset har hela tiden varit stort, men i strategin låg också att vi på sikt ville se en ägarförändring. För en öppen plattform skapar det ökad transparens och trovärdighet, säger Anna Trane till sajten Breakit.

16 000 användare har anmält sig till tjänsten som även lanserats i Norge så sent som i februari.