Hem Okategoriserade Byggbranschen mobilsurfar mest

Byggbranschen mobilsurfar mest

Jessica Levin
Jessica Levin, försäljningschef på Tele2.

En undersökning från Tele2 visar att byggbranschen är i topp när det handlar om mobilsurfing. I snitt surfar branschen 302 MB per dag, en ökning med 47 procent på bara ett år.

– I vår kunddata kan vi se att mobilsurf är otroligt viktigt för företagare. Att vara flexibel och uppkopplad är en förutsättning för det dagliga arbetet, säger Jessica Levin, försäljningschef småföretag, Tele2.

Rapporten, som bygger på telekomföretagets egen data från perioden november 2017 till november 2018, visar också att telefonsamtalen har minskat med fem procent. Flest samtal rings i början av veckan, måndagar och tisdagar.

– Att samtalen minskar kan bero på att man väljer att lägga över även samtalstrafiken i digitala lösningar, vilket visar en hög digitaliseringsmognad hos våra kunder. Att det sker en sådan markant ökning av datatrafiken ställer höga krav på oss som leverantör, säger Jessica Levin.

I rapporten framgår också att svenska företag generellt har ökat sin mobilsurf med hela 44 procent under ett år. Mest surfar företag i Norrbotten som har ett genomsnitt på 694 MB per dag, vilket motsvarar sex timmars musikstreamning för att ta ett exempel. Minst surfar företagen på Gotland som kommer upp i 132 MB per dag.

– Vi levererar inte bara data utan datan ger oss också viktiga insikter kring hur vi kan utveckla våra produkter för att möta våra kunders behov. Vår prioritet är att fortsätta driva den digitala utvecklingen och skapa lösningar och tjänster som möjliggör för våra kunder att växa och utvecklas, säger Jessica Levin.

Branscherna som surfar mest:
Byggbranschen (302 mb/dag)
Databranschen (293 mb/dag)
Åkeribranschen (289 mb/dag)
Skönhetsbranschen (277 mb/dag)
Hotell och restaurangbranschen (270 mb/dag)

Regionerna som surfar mest:
Norrbotten (694 mb/dag)
Västerbotten (472 mb/dag)
Jämtland (421 mb/dag)
Västerbotten (369 mb/dag)
Dalarna (334 mb/dag)