Hem Fråga Experten Fråga Experten: Leda bort vatten från betongplattan?

Fråga Experten: Leda bort vatten från betongplattan?

Fråga Experten

Jag har en betongplatta utanför garaget och i nedan av denna markrännor för att leda bort allt vatten från plattan vid till exempel en biltvätt. Syftet är att inget ska komma ut på gatan. De rännorna som ursprungligen göts in havererade locket av plast så jag har tagit bort de gamla rännorna och tänkte nu gjuta in nya av plåt.

Betongrännan där markrännorns ska installeras är cirka fem meter långa och har ett fall på ca 20 cm. Jag fick bila bort botten på den gamla gjutningen då dom nya markrännorns var något högre så frågan är nu vad jag ska använda och hur. De nya markrännorna har utvändiga “fack” som ska gjutas fast i betongen. Hur ska jag försäkra mig om att jag får betong bakom/runt hela rännan som stöder upp den underifrån? Blir det luftfickor bakom plastrännorna är risken stor för framtida hål.
/Åke

Använd förslagsvis fiberförstärkt reparationsbetong eller expanderbetong (se exempel här >>). Betongen kan behöva kompakteras för att få ur ”oönskad” luft. Om geometring på formen gör att luft stängs in kan hål borras.

Oskar Esping