Hem Okategoriserade De vann ett besök på Cementa i Slite

De vann ett besök på Cementa i Slite

Studenter
Anna Tian och Emelie Wistedt. Foto. Cementa.

På en arbetsmarknadsdag på KTH  i vintras vann kemistudenterna Anna Tian och Emelie Wistedt ett besök på Cementas fabrik i Slite på Gotland.

– Det var spännande att få möjlighet att gå runt på fabriken och se allt, man inser att det är väldigt komplext och kräver stor kunskap om de aktuella processerna. Vi har inte läst något om cement eller betong i vår utbildning, så det var väldigt intressant att få lära sig om cement som material, hur processen som helhet ser ut och hur allt hänger ihop, säger Anna och Emelie till cementa.se.

Besöket på Slitefabriken var välplanerat och givande och gav dem en tydlig helhetsbild av Cementas verksamhet.

– Det är alltid är bra att få en inblick i något nytt och det var speciellt kul att lära sig om ett område som har så stor applicering i det vardagliga livet.

Anna och Emelie studerar Teknisk kemi på KTH, Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm. På BKW, Bergs-, Kemis- och W-sektionens arbetsmarknadsdag fick de träffa olika företag för att få veta mer om deras verksamhet. Ett viktigt möte för att få en inblick i framtida karriärmöjligheter. Tävlingen som de vann gick ut på att svara på ett antal frågor som berörde Cementas verksamhet, produktionsprocess och hållbarhetsarbete.

– Jag är öppen för det mesta, men siktar mot att arbeta med utveckling och hållbarhet då jag tycker det är viktigt och spännande, säger Anna Tian.

Teknisk kemi är en femårig civilingenjörsutbildning och då Anna och Emelie precis avslutat sitt tredje år väntar en mastersutbildning på två år. Anna ska fortsätta med mastern Kemiteknik för energi och miljö medan Emelie ska ta ett sabbatsår innan hon fortsätter med mastern Makromolekylära material.

– Jag tycker att materialkemi och hållbarhet är två intressanta områden, så en kombination av de två skulle vara spännande, säger Emelie Wistedt.

Se också: BetongTV hos Cementa i Slite >>