Hem Okategoriserade Unik utbildning ska öka arbetskraften

Unik utbildning ska öka arbetskraften

ingenjorer

Betongindustrin har brist på folk, men till hösten startar en unik utbildning i Vilhelmina. Upplägget är anpassad för dem som vill arbeta operativt inom betongindustri, krossverk och asfaltsverk.

– Den här utbildningen kommer från branschen själva, det är flera tunga namn som ligger bakom det här konceptet, säger Lars Gavelin, rektor på Vilhelmina Lärcentrum.

Det har gått fem år sedan en liknande utbildning på Vilhelmina Lärcentrum lades ner, men nu har den återuppstått och uppgraderats för att möta branschens behov. De som utbildar sig till processtekniker inom betongindustrin blir ett hett byte för arbetsgivarna.

– Eftersom branschen i högsta grad är delaktig så finns det väldigt goda chanser att få jobb direkt efter utbildningen, säger Lars Gavelin.

Skanska, Svevia, NCC, GGB och Bergströms krossekonomi står bakom utbildningen tillsammans med Vilhelmina och Sollefteå Lärcentrum. Utbildningen tar emot 30 sökande och består till stor del av LIA, lärande i arbetet, där kursdeltagarna förbereds för yrkeslivet via en omfattande variant av praktik.