Hem Okategoriserade Här är SBUF:s nya vd

Här är SBUF:s nya vd

Anders Freyschuss
Anders Freyschuss. Foto: SBUF.

Den 19 augusti tillträder Anders Freyschuss som vd för Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond.

– Jag ser fram emot att få möjlighet att bidra till att öka medlemsföretagens konkurrenskraft genom forskning och utvecklingsarbete. Genom SBUF finns stor potential att driva för branschen aktuella frågor och genom utveckling föra sektorn framåt, säger Anders Freyschuss.

SBUF:s nya vd är är civilingenjör i maskinteknik från Kungliga Tekniska högskolan och kommer senast från rollen som vice president för miljö och standardisering på globala ventilationsföretaget Camfil. Han har tidigare varit vd för Camfil Norden.

– Vi är mycket glada för att ha kunnat rekrytera Anders Freyschuss. Det förändringsarbete som SBUF har inlett kommer stöttas positivt i och med rekryteringen, säger Christina Claeson-Jonsson, styrelseordförande för SBUF, i ett pressmeddelande.

Företrädaren Ruben Aronsson har varit vd för SBUF sedan 2006 och arbetar under en tid kvar för att skapa en smidig övergång.

Anders Freyschuss har även en bakgrund som ordförande för Europas industriförbund inom teknik för inomhusklimat, processkyla och livsmedelskyla, Eurovent, och som ordförande i Svensk Ventilation.

– Han ger med sin kompetens och bakgrund nya perspektiv men också en möjlighet till proaktivitet, säger Christina Claeson-Jonsson.

SBUF är en ekonomisk förening med fem medlemsorganisationer; Sveriges Byggindustrier, Installatörsföretagen, Byggnads, Ledarna och Seko.