Hem Okategoriserade Almedalsbloggen: Håltagning och hållbarhet!

Almedalsbloggen: Håltagning och hållbarhet!

Första dagen. Soligt med lite uppfriskande vindpustar. För varmt för kavaj.

Idag fick jag träffa Amanda Borneke, CS Riv & Håltagning. Nominerad till Årets Miljöpris på Betonggalan och härligt ung och tuff. Men smart. Hon gav mig en sund lektion i hur man kommunicerar hållbarhet. Ödmjukt. Hon är bara 25 år och vet att hon inte kan peka med hela handen till män som är äldre. Men man kan göra sig hörd ändå.

Ni måste bara lyssna på avsnittet hon är med i på Betong Live.

Anna-Johanna Klasander, forskningschef på White, var också med i Betong Live. Hon hade mycket att berätta om attraktivitet inom bostadsbyggande. Saklig, intressant. Henne ska jag träffa igen och gräva djupare ur. Där finns mycket. Kanske tar jag med henne till Concrete Future.

Riksbyggens miljöchef, Karolina Brick, fick jag också träffa i Betong Live. Ett deppigt program som handlade om hur vi anpassar oss om vi inte når klimatmålen. För det kan hända. Hemska tanke.

Karolina är alltid tillgänglig, kunnig, välformulerad och engagerad. Perfekta gästen i paneler, program eller på mingel.

På Strandvägen sprang jag på elegante Jacob Sahlqvist på White. Skägget var vältrimmat och han tog fram lite smicker ur bakfickan. Bara så där. Det är så här Almedalen är.

Nu sitter jag på ett svettigt presscenter i St Hansskolan och skriver till er. Lite jäktad. Ska hinna med minglet hos ByggVesta innan jag tar min svarta Audi ner till stugan i Tofta. Vi ses imorgon.