Hem Okategoriserade Almedalsbloggen: Almedalens Real Madrid!

Almedalsbloggen: Almedalens Real Madrid!

Det regnar i Almedalen. Jag är våt och luktar dränkt katt. Men det gör inget. The show must go on. Och det gör den.

Började dagen i biograf Borgen med att lyssna på varför det är billigare att bygga i Tyskland än i Sverige. Jag gjorde ett inlägg, så det har ni säkert läst. Gert Wingårdh stormade in och kindpussade Elin Olsson, Per Bolunds statssekreterare, blev omklappad lite här och där, gav några synpunkter innan han stormade iväg till nästa panel. Det här är Almedalen. Gert är Gert. Almedalens Zlatan.

Jag spelade in podd med Magnus Höij, förbundsdirektör för Innovationsföretagen. Jag tycker Magnus är lite cool. Jag vill vara lite som han. Han är charmant, medial och fattar vad det handlar om. Han är Almedalens Andreas Granqvist. Klippan vi lutar oss mot.

Med i podden var också Linus Almqvist, kommunikationschef på Ramboll. Linus är finlandssvensk och ser ut som granit. Men han förvandlar kommunikation till känslor och det är beundransvärt. Han är sött och salt. Jag skulle gärna prya på Ramboll bara för att få förstå vad som driver honom. Linus är Almedalens Emil Forsberg. Hur bra är han egentligen?

Dyngblöt hamnade jag hos Boverket på Korsgatan 4 och fick se nya rookien riksarkitekt Helena Bjarnegård ratta en panel av Sveriges Galacticos som skulle utvärdera vad den nya politiken om gestaltad miljö fört med sig. Det gick givetvis inte. Trötta Realstjärnor bjuder inte till förrän det är final. Glänste gjorde dock Almedalens Ronaldo, Emma Jonsteg. Hon är Almedalens superstar. Vass, laddad med de rätta citaten. Hon är de stora matchernas spelare, men kan göra mål även på halvfart.

Kvällen avslutade jag på Trädgården, med lite utvecklingssamtal med medieredaktör David. Halvdanna lammracks och Malbec. Vid bordet intill satt Amanda Borneke. Almedalens Alexander Isak. Jag älskar Almedalen.

I morgon får ni träffa Ibrahim Baylan. Och mig. I BetongTV. Och så kommer min tio-i-topp-lista. Lika välläst som Rums maktlista.