Hem Okategoriserade Kynninsgrud köper WBM Hyrkranar

Kynninsgrud köper WBM Hyrkranar

Pål Kynningsrud och Morten Heli-Hansen
Pål Kynningsrud och Morten Heli-Hansen. Foto: Kynninsgrud.

Kynningsrud övertar WBM Hyrkranar i Stockholm från den 12 augusti 2019. Köpet omfattar namn, verksamhet, anställda, mobilkranar, utrustning och egendom.

– Jag är mycket nöjd med att överta ett bolag med hög kompetens och en lång historia, säger koncernchef Pål Kynningsrud.

Verksamheten skall drivas vidare med namnet Kynningsrud WBM som egen avdelning i Kynningsrud Nordic Crane.

WBM Hyrkranars två depåer i Stockholm ligger i Norsborg och Bro och har ingått i Peab-ägda Lambertsson Kran. Mobilkranarna är 14 till antalet och har en kapacitet från 30 till 300 ton och samtliga 19 anställda har fått erbjudande om anställning i Kynningsrud Nordic Crane.

– Jag ser fram emot att utveckla Kynningsrud WBM som ett fullservice mobilkranbolag i Stockholmsregionen med uthyrning och projektbaserad verksamhet, säger Morten Heli-Hansen, vd för Kynningsrud Nordic Crane AB,.

Med uppköpet ska Kynningsrud, som har huvudkontor i Göteborg, kunna erbjuda kunderna bättre service i större delar av Sverige och stärka sin position som ledande på den skandinaviska mobilkranmarknaden.