Hem Hållbarhet NCC och Riksbyggen överens om treårsavtal

NCC och Riksbyggen överens om treårsavtal

NCC Folkboende
Typhuset NCC Folkboende. Foto. NCC.

NCC och Riksbyggen är överens om ett rikstäckande ramavtal för utveckling av hållbara bostäder och boendemiljöer.

– NCC delar vår ambition att utveckla hållbara bostäder och boendemiljöer anpassade för vanliga plånböcker. Med ett ramavtal som rör hela landet kan vi fortsätta och förstärka Riksbyggens arbete med att skapa hållbara och attraktiva bostäder. Genom avtalet hoppas vi också nå kortare ledtider gällande projektering och byggnation. Bra bostäder på kortare tid och med ökad kostnadseffektivitet, säger Mårten Lilja, vice vd och chef för affärsområde Bostad på Riksbyggen.

I och med avtalet kommer bostäder och boendemiljöer att utvecklas och bygga med standardiserade lösningar som typhusen NCC Lamell eller NCC Folkboende.

– Vi är övertygade om att kostnadseffektiva bostadsprodukter är en del av lösningen för att nå en varierande stadsbild och ett hållbart samhälle där alla har råd att bo. Med ett strategiskt ramavtal kan vi effektivisera projekten i alla dess olika faser samt göra det enklare att producera den mängd och den kvalitet på bostäder som Riksbyggens kunder efterfrågar, säger Marcus Sandlund, affärschef NCC Building Sweden.

Avtalet gäller i tre år från och med augusti 2019 med en möjlighet till två års förlängning.