Hem Okategoriserade NCC och HSB bygger i Malmö

NCC och HSB bygger i Malmö

Brf Atleten
Brf Atleten. Foto: HSB.

I samverkan med HSB börjar nu NCC att bygga bostadsrätter i stadsdelen Hyllie i södra Malmö. Byggstart sker under sommaren 2019 och inflyttning planeras till 2021.

– Intresset för våra bostäder vid Hyllie Boulevard är stort. Här får de boende det bästa av två världar – ett boende vid ett lugnt parkläge och pulsen i Hyllie på gångavstånd. Lägenheterna i Brf Atleten, som vi utvecklat i nära samverkan med NCC, är populära och vi har redan sålt ett 40-tal lägenheter, säger Caroline Ellberg, projektledare för HSB Projektpartner, i ett pressmeddelande.

Husen byggs med prefabricerad stomme i betong och fasad av lättelement. Först byggs 78 lägenheter i storlekar från ettor med balkong tillfemmor med takterrasser. NCC kommer även att anlägga en innergård och en parkering i anslutning till husen. I en andra etapp som inleds tidigt nästa år byggs ytterligare 43 lägenheter.

– Genom nära samverkan, med en öppen dialog med alla inblandade parter, har vi tillsammans skapat fantastiska bostäder som kommer att bli ett efterlängtat tillskott på bostadsmarknaden i Malmö. Vi ser nu fram emot att få sätta spaden i marken och börja bygga, säger Ulf Öst, affärschef NCC Building Sweden.

Inflyttningen är planerad till 2021.