Hem Okategoriserade Nya bostäder för ett växande Stockholm

Nya bostäder för ett växande Stockholm

Jakobsberg
Bild: Rits Arkitekter.

Riksbyggen bygger 350 bostäder i Jakobsbergs Centrum, nordväst om Stockholm. Nybyggnationen genomförs i samarbete med köpcentrumbolaget Citycon.

– Jakobsberg kommer att utvecklas mycket under de närmaste åren. Levande bostadsmiljöer ställer krav på blandad bebyggelse och service som passar för olika perioder i livet. Tillsammans med Citycon vill vi åstadkomma detta i Jakobsberg, säger Göran Sundin, marknadsområdeschef på Riksbyggen Stockholm.

Stockholms befolkning ökar med över 37 000 personer per år vilket gör regionen till en av de snabbast växande i Europa. I Jakobsberg ska 18 000 bostäder och två tunnelbanestationer byggas innan 2030.

– Citycons initiativ att utveckla bostäder på parkeringsområden kommer att stärka Jakobsbergs position som stadsdelscentrum. Det nya bostadsområdet får en attraktiv placering med väl utbyggd kollektivtrafik och närhet till ett brett utbud av butiker, restauranger och service, säger Håkan Hyllengren, projektutvecklare på Citycon.

224 av de 350 Riksbyggen-lägenheterna liksom flera garage uppförs av Erlandsson Bygg på totalentreprenad. Projektet startar i höst och byggs enligt Miljöbyggnad Silver. Inflyttning är planerad till kvartal fyra år 2021 och ordervärdet är cirka 270 miljoner.

Magnus Zetterlund, affärsområdeschef på Erlandsson Bygg i Stockholm, är glad för förtroendet från Riksbyggen:

– Vi har goda erfarenheter av att samarbeta tillsammans i bostadsprojekt sedan tidigare. Det är också positivt för oss med ett stort och långt löpande projekt där vi är delaktiga redan i projekteringsskedet.