Hem Betongbruden Tillbaka till verkligheten

Tillbaka till verkligheten

Betongbruden

Välkomna tillbaka till verkligheten ni som nu har börjat jobba efter semestern!

Jag har haft min traditionsenliga semestervecka efter midsommar, resterande semester brukar jag fördela på långhelger när jag känner att jag behöver det och på ledigt under jul/nyår. Förr jobbade jag oftast antingen på timmar eller som säsongsanställd, så jag har aldrig vant mig vid sommarledigt.

Semesterveckan var jag uppe hos familjen i Österbybruk. Mycket hundpromenader blev det eftersom syrran föder upp hundar av rasen Podenco Ibicenco och även mina föräldrar har en hund, en Flat Coated retriever. Syrran och jag har precis upptäckt en ny sport som vi älskar- K9 Biathlon. Det är enkelt uttryckt hinderlopp med hund. Ett gäng hinder eller uppgifter ska övervinnas utmed en bana, tex vada i vatten, klättra över stockar, krypa under presenning. Det är jobbigt som fasen, väldigt skitigt och så jäkla skoj! Hundarna älskar det!

Ziva, mina föräldrars ”flatte” som kör ihop med mig, har gått från att vara en riktig fegis som inte vågar simma till att utan att tveka kasta sig ut i ett tre meter brett dike med lervatten. Efter första loppet försökte hon släpa ut mig på banan flera gånger, så roligt tyckte hon att det var! Vi har hunnit med två lopp hittills, i Stockholm och i Linköping. I mitten av augusti blir det i Örebro och sedan har vi ett i Stockolm i september.

Foto: Camilla Jakobsson.

Har ni hund och inte är rädda för att skita ner er så kolla in K9 Biathlon. Man måste inte springa alls, och man får bära vovven om det behövs. På våra lopp startade allt från syrrans ”löparvovve” till kinesiska nakenhundar. Varken syrran eller jag är i särskild god form, och vi har dessutom en hel del extravikt att släpa på vi men tar oss runt i ett tempo som funkar för oss. Kan man gå några kilometers hundpromenad i skogen borde man absolut prova detta!

Åsa ”Betongbruden” Karlström