Hem Hållbarhet Riksbyggen ansluter till Malmös färdplan

Riksbyggen ansluter till Malmös färdplan

Riksbyggens Brf Aqua
Riksbyggens Brf Aqua i Malmö.

Byggsektorn står för mer än 20 procent av Malmös totala klimatpåverkan och Riksbyggen är en av de aktörer som bygger flest bostäder. Nu ansluter sig Riksbyggen till Malmös lokala färdplan LFM2030 med målet att vara klimatneutrala år 2030.

– Som kooperativt företag och en samhällsutvecklare vill vi på Riksbyggen vara med och driva klimat- och hållbarhetsfrågorna. Det är naturligt för oss att vara med och bidra till Malmö stads målsättning att bli Sveriges klimatsmartaste stad och att Malmö som geografi ska vara klimatneutralt 2030, säger Ulrika Nyström, regionchef för Riksbyggen Bostad Syd.

Riksbyggen har länge haft ambitionen att verka för ett mer hållbart byggande, bland annat genom att använda ett unikt hållbarhetsverktyg för varje bostadsprojekt. Företaget är den aktör som har flest miljömärkta bostadsprojekt enligt Miljöbyggnad.

Enligt Emilia Stridsberg, hållbarhetsspecialist på Riksbyggen, finns det ett stort fokus på social hållbarhet genom byggandet av kvarter som anpassats för flera olika målgrupper.

– Ett exempel är Kvarteret Sjöfararen i Västra Hamnen. Att ansluta sig till LFM2030 ser vi som en stor möjlighet att samverka med andra aktörer för att tillsammans nå ett samhälle som är långsiktigt hållbart.