Hem Okategoriserade De siktar på guld i Yrkes-VM

De siktar på guld i Yrkes-VM

Oscar Eriksson och Erik Larsson
Oscar Eriksson och Erik Larsson efter SM-guldet förra våren. Foto: Upplands Väsby Kommun.

Förra våren tog Oscar Eriksson och Erik Larsson guld i betong-kategorin på Yrkes-SM. Nu är det dags att försvara Sveriges färger i världsmästerskapen i Kazan i Ryssland 22–26 augusti.

– Vi har fått ritningarna över vad vi ska göra, så vi har tränat på att bygga. Under 22 timmar fördelat på fyra dagar ska vi resa fyra väggar, där två väggar och två balkar binder ihop väggarna, stämpa upp dem, gjuta, armera och göra urspårningar för en dörr där öppningen ska vara i form av ett torn – allt med hjälp av det färdigproducerade formmaterialet DOKA. De exakta måtten får vi på tävlingen, säger Oscar Eriksson, som nu är anställd på Uppsalaföretaget Sh bygg.

Yrkes-VM är en av världens största tävlingar som totalt samlar över 1200 unga yrkesverksamma från cirka 70 länder i över 50 olika grenar. I kategorin betong tävlar tolv länder.

– Vi har haft mental- och fysträning och lagträffar med de andra som ingår i landslaget. Det känns svinkul helt enkel, säger Oscar Eriksson och fortsätter:

– Chansen att ingå i det här landslaget får man bara en gång, så vi satsar allt och vi tänker vinna. Annars är det ju ingen idé att åka.