Hem Okategoriserade Thomas Concrete Group växer i Tyskland

Thomas Concrete Group växer i Tyskland

thomas betong


Thomas Concrete Group har förvärvat en sand- och grustäktverksamhet i Schleswig-Holstein och säkrar därmed tillgången på råmaterial för produktion av fabriksbetong. Dotterbolaget till Thomas Beton i Tyskland, KGS Kiesgewinnungs GmbH, byter namn till Thomas Sand und Kies.

En långsiktig lokal försörjning av råmaterial påverkar kvaliteten på slutprodukten och möjliggör en mer miljövänlig tillverkning med korta transportsträckor.

– Hållbarhet har varit ett fokusområde för oss i många år nu. Vi erbjuder våra kunder ett stort antal produkter med betydligt lägre klimatpåverkan och vi utforskar ständigt nya förbättringsmöjligheter kring hur vi driver våra fabriker och transporterar våra produkter, säger Hans Karlander, koncernchef och vd för Thomas Concrete Group AB.

Verksamheten i i Schleswig-Holstein är belägen i Vierhusen och har en produktionskapacitet på 450 ton per timme. Det blir Thomas Concrete Groups andra råmaterialenhet i Tyskland tillsammans med anläggningen vid Schwerin. Material från enheten i Vierhusen kan användas för produktion av fabriksbetong, prefabricerad betong, asfalt, järnvägsbyggen, deponier och vägarbeten.

Thomas Beton har nu ett nätverk bestående av 26 betongfabriker i norra Tyskland. Med den förvärvade sand- och grustäktverksamheten stärker företaget sin position som en av de ledande betongleverantörerna i regionen.

Enligt Hans Karlander är Tyskland en mycket viktig marknad för Thomas Concrete Group:

– Vi har successivt utvecklat och expanderat vår tyska affär, alltsedan vårt inträde på marknaden 1965. Med denna andra sand- och grustäktverksamhet kan vi nu erbjuda våra kunder ännu bättre produkter och tjänster, samt regionalt tillhandahålla ballast med hög kvalitet.