Hem Betongbruden Backning i blindo med Betongbruden

Backning i blindo med Betongbruden

Betongbruden

Jag fick byta starttid med en kollega för att hans bil var för hög för jobbet som var bokat. Jag kommer fram till adressen och stannar strax efter en byggarbetsplats. Plötsligt hör jag någon hojta och får syn på några byggjobbare vid en port en bit fram. De viftar att “in där är det” och jag tänker direkt att “de måste skämta?!” Det gjorde de inte…

Trångt…

En minimal ingång till en innergård, dessutom välvd i ovankant och jag vet av erfarenhet att bara för att kunden säger att det går så betyder det inte att det faktiskt gör det. Jag börjar backa och tycker att det känns väl trångt men kunden hävdar att de har haft en likadan bil inne som min. Jag inser att jag kommer att behöva vika in båda speglarna och därmed backa helt i blindo.

Under tiden jag förbereder backningen samlas det ett gäng bilister och gångtrafikanter som tittar på. Jag är i vägen för samtliga men det är inget som stör mig. Märker att en av killarna verkar ha koll på läget så vi viker in speglarna och sedan litar jag helt på hans dirigering. I sådana lägen får man hoppas att den som viftar har koll på alla hörn på lastbilen. Tar mig igenom portalen och ut på innergården, andas ut och backar sedan försiktigt vidare med speglarna ute. Det var dock lite för tidigt att andas så jag trycker till högerspegeln mot en byggställning. Glaset spricker men spegeln går fortfarande att använda, tur det för utan högerspegel kommer man inte långt med en lastbil.

Jag kommer in till pumpen och pumpföraren är en före detta betongbilschaffis, så jag förklarar för honom att nästa gång får han backa in bilen! Han ville inte, haha. Ropar upp fabriken och förklarar att de måste göra en notering på den här adressen så att man endast skickar mycket erfarna chaffisar dit. Det var nog utan tvekan den jävligaste backning jag har haft hittills under mina år, men att ha klarat av den två gånger med knappt en skråma på bilen känns jäkligt bra!

Åsa “Betongbruden” Karlström