Hem Betongbruden Betongbruden: En sämre dag

Betongbruden: En sämre dag

Betongbruden

Det började bra med en trevlig körning ut till landet och lossning till en mastpump. Efter det blev det lunch och killen i gatuköket imponerades av att jag som tjej kör lastbil. Han tyckte att det var häftigt.

Efter lunchen fick jag ett lass med sluring (smörjmedel till betongpump innan man pumpar betongen som ska förhindra stopp) ut till Värmdö. Där stod en pump och skulle gjuta runt ett hus uppe på en höjd. Vi häller i sluringen och jag åker tillbaks till fabriken för att lasta ett lass betong till samma kund. Där får jag höra att tre bilar fått åka på tipp för att betongen varit för dålig ute hos kunden. Det är ovanligt att flera bilar får åka, oftast kan man rädda betongen med tillsatsmedel.

När jag är på väg till kunden får jag höra att gjutningen blivit avbruten på grund av att betongen nästan har brunnit i slangar och i masten. Jag ska dock åka ut så att han kan tömma pumpen i min bil.

Jag kommer ut till en väldigt stressad pumpförare som pumpar över till mig och sen börjar packa ihop pumpen. Jag åker tillbaks mot fabriken, 45 min körtid är det. Det känns att bilen var tung, en brant backe i bostadspområdet vågar jag inte köra uppför av rädsla att drälla betong så jag backar några hundra meter innan jag kan vända. Vad bilen vägde tänker jag inte tala om, men lagligt var det tyvärr inte.

Kommer till fabriken, förvarnar folket där om att pumpen har företräde när han kommer eftersom det är akut. Försöker tippa ut betongen ur bilen och det går inte… panik!! Full rulle till spolplattan, skriker åt en kollega att flytta på sig fort som fan och sedan i med en jäkla massa vatten och flytmedel. Tillbaks och nu går det att lossa tack och lov. Pumpföraren anländer och börjar spola bredvid mig och då avslutar jag vår dag på sämsta tänkbara sätt genom att trycka på fel knapp så han får duscha i vatten från grovsköljen…

Efter tretton timmar var det hög tid att åka hem. Nya tag imorgon!

Åsa “Betongbruden” Karlström