Hem Betonggalan Miljöanpassat till max i Hammarbyfabriken

Miljöanpassat till max i Hammarbyfabriken

Max
Max Lindeskog. Foto: Betongindustri.

28-årige Max Lindeskog, fabrikschef på Betongindustris Hammarbyfabrik, är nominerad till Ung & Tung-priset på årets Betonggala. Liksom de andra nominerade fick han chansen att presentera sig själv på torsdagens Kunskapsdag i Bryggarsalen i Stockholm.

– Jag är driven. Det märks på mig att jag vill framåt. Jag vågar prova på nya saker och nöjer mig inte med att vara bekväm. Jag har till exempel varit pådrivande i projektet att återvinna betong. Miljöfrågorna är väldigt viktiga för mig och jag visar gärna framfötterna, säger Max som började i branschen som betongbilsförare och sedan blev anställd som processtekniker.

Efter en tid som ställföreträdande fabrikschef var han den naturliga kandidaten när chefstjänsten blev ledig för ett år sedan.

– För mig är det viktigt att alla trivs på jobbet. Gör man det ställer man enklare upp för ”laget”. Alla ska kunna vara med och påverka beslut. Vi-känslan är något jag främjar och har bidragit till. Inte bara i vår fabrik utan alla fabriker i närområdet. När den känslan finns är det lättare att slå en signal och be om hjälp vid till exempel en leveranskö. Det vi gör för dem gör de för oss, säger Max Lindeskog i en artikel på betongindustri.se.

Som chef för Hammarbyfabriken med sitt strategiska läge mitt i Stockholm ansvarar Max för allt som rör produktionen. Fabriken har öppet dygnet runt.

– Det gör att jag alltid är tillgänglig och att underhållsarbeten pågår i samspel med produktionen.

Fem personer arbetar i tre skift för att fabriken ska kunna leverera betong till cirka 40 kunder och lasta ut cirka 300-600 kubikmeter betong om dagen. Att försörjningen av värme och varmvatten kommer från det intilliggande fjärrvärmeverket är en miljöfördel, en annan är fabrikens läge vid vattnet som möjliggör att ballasten till betongproduktionen kan fraktas via transportband från Jehanders fartyg vid kajen i Hammarby Sjöstad. En sådan båttransport motsvarar 40 transporter med lastbil och släp.

Max Lindeskogs ambition är att driva Sveriges mest miljöanpassade fabrik.

–  Kanske finns det solceller och laddningsstolpar på fabriken som även gynnar medarbetarna? Drömmen är att vara med och starta en helt ny fabrik.

Övriga nominerade i kategorin Ung & Tung är Jenny Andersson från WSP, Peabs Linnéa Lepistö och Kevin Cicek på Linotol. Läs mer om kandidaterna här >> .