Hem Betonggalan Färre olyckor med riskbedömning och rutiner

Färre olyckor med riskbedömning och rutiner

Karin Wadén
Karin Wadén. Foto: Betongindustri.

Precis som Betongindustri-kollegan Max Lindeskog kan Karin Wadén vinna en Roger på Betonggalan den 21 november. Karins titel är hälsa- och säkerhetsansvarig och hon är nominerad i den nya kategorin Årets arbetsmiljöpris.

På Kunskapsdagen den 12 september presenterade Karin Wadén sitt arbete för åhörare och juryn i Bryggarsalen i Stockholm och berättade bland annat om sina prioriteringar.

– Att alla kommer hem välbehållna från jobbet! I vår utspridda organisation är det en utmaning, då handlar det om att motivera varför vi ska jobba säkert. Det är viktigt att man har förståelse för den verklighet vi jobbar i och att skapa säkra rutiner som fungerar i vardagen.

Karin Wadén ser Betongindustris vilja att hela tiden bli bättre och jobba säkrare som företagets främsta styrka inom hälsa och säkerhet.

– Sedan jag började på Betongindustri förra året har jag rest runt till våra betongstationer och tillsammans med dem som jobbar där gjort riskbedömningar och tagit fram rutiner. När vi tillbringar några dagar tillsammans så lär vi känna varandra och medarbetarna får en chans att ställa frågor runt det som upplevs besvärligt. Jag får då också möjlighet att förklara varför det är så viktigt att arbeta säkert, säger Karin Wadén till betongindustri.se.

Resorna ser ut att ge resultat. Antalet olyckor med frånvaro har minskat från tio 2018 till endast en hittills i år.

Årets Arbetsmiljöpris sponsras av Svensk Betong och uppmärksammar offensivt arbete med arbetsmiljön på ett positivt och kreativt sätt. Pristagaren kan vara en medarbetare, chef, en grupp, en avdelning eller ett helt företag. Övriga nominerade i kategorin är Fredrik Löfstrand från JM, Arbetsmiljöverket och föreningen Håll Nollan.

Läs mer om de nominerade här  >>