Hem Okategoriserade Fortsatt försvagning av byggandet

Fortsatt försvagning av byggandet

tunnel
Foto: Cementa.

Cementas konjunkturrapport hösten 2019 visar på en fortsatt svag negativ utveckling för byggandet. Riskerna på nedåtsidan överväger de positiva signalerna.

– Vi får dock inte glömma att byggandet är på en fortsatt hög nivå säger Cementas vd Magnus Ohlsson.

Cementa har gett ut konjunkturrapporter under ett antal år. Avsikten är att försöka ge en uppriktig bedömning av hur framtiden kommer att se ut för användandet av betong i Sverige. De grunddata som bearbetas är hämtade från ett flertal olika källor som SCB, Konjunkturinstitutet, Finansdepartementet och Boverket. Cementa har även hämtat material från privata marknadsundersökningsföretag.

Höstens rapport har tagits fram i samarbete med Navet Analytics och slutsatserna grundar sig på mångåriga erfarenheter av svensk byggmarknad. Cementas förhoppning är att rapporten ska vara till nytt för kundera även om det svårt att sia om framtida konjunkturer.

Ladda ner rapporten i sin helhet (pdf) från cementa.se >>