Hem Okategoriserade Industribyggnad blir mötesplats i Sickla

Industribyggnad blir mötesplats i Sickla

Sickla

Nackas gamla industriområde i Sickla strax utanför Stockholms innerstad görs om till bostäder och kontor. Den gamla Formalinfabriken på Nobelberget ska bli en mötesplats för social gemenskap, kultur och kreativ yrkesverksamhet.

– Formalinfabriken blir områdets nya hjärta! En byggnad som vi kommer att öppna upp på olika sätt, säger Joanna Berg, affärsutvecklingschef bostäder på byggherren Atrium Ljungberg.

Ombyggnaden av fabriken föregicks av ett utdraget giftsaneringsarbete då föroreningarna låg djupare än vad förundersökningarna visade, men nu är den karakteristiska industri- och tegelbyggnaden Formalinfabriken ombyggd.

– Vi tar både tillvara på industriarvet och skapar möjligheter för nya verksamheter, säger affärsutvecklingschef Joanna Berg.

Industrikänslan är bevarad med slipade betonggolv, murade tegelväggar och hög takhöjd. Entrévåningen med restaurang och café är tänkt som ett ”vardagsrum”. En trappa upp finns Mötesplatsen Köket som går att hyra för privata tillställningar.

De första flyttlasset anländer så fort hyresgästanpassningarna är avklarade.