Hem Betongbruden Betongbruden: Röret som gav upp

Betongbruden: Röret som gav upp

läckage

BetongbrudenJag åkte till fabriken i Kungens Kurva för att ersätta en kollega vars bil skulle på service. Kom dit och fick vänta en stund på att lasta. Plötsligt ser jag fläckar på spegeln som ser ut som formolja som vi oljar in bilarna med baktill för att undvika att betongen bränner fast. Kollar ut men ser ingen som oljar in. Hm, skumt. Torkar bort det och återgår till mobilen.

Ett par minuter senare är det nya fläckar på spegeln, vafan? Backar in under blandaren för att lasta. Kliver ut och tycker då att det luktar diesel. Kopplar in vattenslangen för att fylla vatten och sedan ser jag att det är fuktigt på lastbilen bakom hytten. Stryker med fingret och luktar, helt klart diesel.

Tyvärr hade fabriken redan börjat lasta, så jag tänker att det inte läcker mer än att jag kanske kan köra lasset innan jag åker till verkstaden. Informerar fabriken och kör bort till platsen där vi tar prov på betongen. När provet är taget och jag ska åka ser jag en pöl vid framhjulet… Kollar under lastbilen och där läcker det diesel betydligt värre än jag först bedömde. Givetvis borde man inte köra alls, men ibland har man tyvärr otur när man tänker och prioriterar fel.

Jag kastar mig in i bilen, ropar på fabriken och förklarar att vi måste kassera lasset för jag måste till verkstad direkt. Vi tömmer ur betongen i C3C-formar där den blir till avstängningsklumpar, även kallat legoblock. Fabrikspersonalen tar hand om utsläppen och jag kör till verkstaden som ligger granne med fabriken. De tar in lastbilen och jag får veta att det är ett rör som har gett upp. Inget anmärkningsvärt, sådant händer. De får delarna dagen därpå så jag plockar ihop mina grejer och går till fabriken. Därifrån liftar jag med en betongbil halvvägs tillbaks till Farsta där personbilen står.

Efter en fikapaus på en mack kommer nästa kollega och tar med mig sista biten. Pratar med fabrikspersonal om utsläppet, skriver avvikelserapport och åker hem. Visserligen hade jag ingen större lust att köra idag men det här var ju jäkligt onödigt!

Åsa ”Betongbruden” Karlström