Hem Hållbarhet Riksbyggen går från ord till handling

Riksbyggen går från ord till handling

Karolina Brick och ​
Therese Berg
Karolina Brick, miljöchef och ​
Therese Berg, hållbarhetschef.

Riksbyggen växlar upp i arbetet med konkreta åtgärder för att minska klimatpåverkan. Den klimatsmarta betongen, betong med mindre CO2-utsläpp som introducerades vid byggandet av Brf Viva i Göteborg, kommer nu att användas i fler projekt.

– Intresset för klimatfrågan är extra stort just nu i samband FN:s toppmöte vilket vi på Riksbyggen är mycket glada över, säger Therese Berg, hållbarhetschef på Riksbyggen.

Betongen är ett av flera exempel på Riksbyggens arbete för en lägre klimatpåverkan. Ett utökat utbud av energitjänster hjälper bostadsrättsföreningar och fastighetsägare att bli mer hållbara. Dessutom ska bli solcellsanläggningar bli standard i all nyproduktion av flerbostadshus.

– Vi har arbetat i många år med att ställa om vår verksamhet för att minska påverkan på klimatet och bidra till ett mer hållbart samhälle, från det att ett bostadsprojekt inleds till förvaltningsskedet, säger Therese Berg.

På riksbyggen.se finns Riksbyggens Miljöskola, ett verktyg som är framtaget för att inspirera och öka kunskapen. Karolina Brick, miljöchef på Riksbyggen, menar att alla kan bidra till en minskad klimatpåverkan:

– Klimatet är allas ansvar, privatpersoners, företags och politikers. Det kan handla om en så enkel sak som att bli bättre på att sortera plast för att minimera fossilt innehåll i restavfall som går till energiåtervinning. Det gör skillnad.