Hem Okategoriserade Det här är årets samhällsbyggare

Det här är årets samhällsbyggare

Anna-Lena Lehto
Anna-Lena Lehto, Årets Samhällsbyggare 2019.

Det branschöverskridande nätverket Samhällsbygarna har utsett Anna-Lena Lehto Årets Samhällsbyggare 2019.

– Det är fantastiskt roligt eftersom hennes långa arbete med föryngring och breddning av branschen är så betydande för den, säger Sara Haasmark, vd för Samhällsbyggarna.

Anna-Lena Lehto har skapat ett traineeprogram på Uppsalahem för att få in nya perspektiv och erfarenheter in i fastighetsbranschen. Många av dessa traineer har senare fått ledande roller i branschen. Enligt juryns motivering arbetar hon med kompetensutveckling och rekryteringar för att uppnå breddning och jämställdhet och med sin strategiska blick har hon arbetat målmedvetet för att få till en förändring, föryngring och inkludering i fastighetsbranschen. Hon har även bidragit till att synliggöra kompetensförsörjning som en strategisk fråga för branschen.

– Jag är så överraskad och så in i norden glad över utmärkelsen, säger Anna-Lena Lehto som har arbetat på Uppsalahem i 17 år. Nu har hon startat ett eget företag där hon arbetar med just rådgivning inom HR.

Priset Årets Samhällsbyggare har delats ut sedan 2013. Årets pris ut delades ut i samband med seminariekonferensen Samhällsbyggnadsdagarna. Förutom den hedervärda titeln består priset av en statyett av konstnären Carl-Gustaf Ekberg.