Hem Betongbruden Betongbruden: Göteborg tur och retur

Betongbruden: Göteborg tur och retur

trailer

BetongbrudenEn av firmans lastbilar med tillhörande schakttrailer och en Peugot skulle hämtas i Göteborg och köras till Stockholm.

Jag har för längesedan anmält mig frivillig till något sådant. Det är nio år sedan jag tog körkort för tungt släp för lastbil (CE) och sedan dess har jag kört vår betongtrailer EN gång under några minuter, med sällskap av en erfaren chaufför. Så jag tyckte att det var dags att köra igen, och det är ju bara rakt fram från Göteborg så det skulle nog lösa sig!

Med mig fick jag trevliga kollegan Sussie som har lite mer erfarenhet än jag vilket kändes bra. Jag har aldrig varit i Göteborg och Sussie hade varit där en gång under tveksamma omständigheter för evigheter sedan så bara det var spännande!

Sussie
Dagens hjälte Sussie.

Strax efter fyra på morgonen kravlade jag ur sängen och 04.45 dök dagens hjälte upp! Hon heter Marie och kör betongbil åt Bergstrands Entreprenad AB. Eftersom kollektivtrafiken inte var någon kul historia sådär dags på morgonen så gick Marie upp klockan tre(!) för att sedan åka tvärs över hela staden för att skjutsa mig till T-centralen! Obeskrivligt uppskattat!

Jag mötte Sussie, köpte frukost och klev ombord på X2000. Tre timmar senare var vi framme i Göteborg och nu var det lite oklart vart vi skulle. Partille hade vi hört nåt om och vi hade ett telefonnummer. Ringde det och han hänvisade till taxi. Så vi tog taxi ut till Partille och hittade lastbilen. Där väntade vi in chauffören för att få nycklarna. Fasen vad det ser långt ut det där ekipaget, tänkte jag som inte hade varit ett dugg nervös förrän nu.

Vi hade några rondeller att ta oss igenom innan vi var på motorvägen. För er som inte är bekanta med en trailer så är haken den att de skär i kurvorna, vilket man måste ha i åtanke inte minst i rondeller. Ni har säkert stött på ekipage som ni tycker har varit fräcka för att de även tar ert körfält, men tyvärr är det så man måste göra på vissa ställen.

Jag skulle köra lastbilen första halvan och min spontana känsla när jag skulle ut från parkeringen var “jag måste vara galen”… Efter första rondellen kändes det dock hur bra som helst. Med bara en arg bilist (var ilska var mycket motiverad) på väg ut till motorvägen så gick resten av resan superbra. Vi tog rast utanför Örebro och lite senare bytte vi chaufför.

Det var en supertrevlig dag, och både jag och Sussie är självklart numera väldigt frivilliga till fler sådana här äventyr!

Åsa “Betongbruden” Karlström