Hem Hållbarhet Brf Viva i final i tävlingen Årets Miljöbyggnad

Brf Viva i final i tävlingen Årets Miljöbyggnad

Brf Viva

Riksbyggens Brf Viva i Göteborg fortsätter att uppmärksammas. Nu kan den bli Årets Miljöbyggnad i Sweden Green Building Awards 2019. 

– Vi är mycket glada och stolta över finalplatsen i Sweden Green Building Awards. Vi har arbetat för ett grönare Göteborg under många år och i Brf Viva har vi tagit ett rejält kliv framåt när det gäller hållbar bostadsutveckling, säger Michael Ekberg, regionchef på Riksbyggen Bostad Göteborg i ett pressmeddelande.

Brf Viva har en preliminär certifiering enligt Miljöbyggnad Guld vilket bland annat innebär en energianvändning på 65 procent av gällande byggregler. Ett exempel på innovationerna i projektet är den nya klimatförbättrade betongen som har 30 procent mindre utsläpp av CO2.

Årets Miljöbyggnad presenteras under Sweden Green Building Awards den 11 oktober på Vasateatern i Stockholm.