Hem Hållbarhet Dala Cement bygger ut

Dala Cement bygger ut

dalacement

Blandarstationen och de gamla lokalerna räcker inte till för en produktionsökning. Nästan 75 år efter grundandet i Björbo gör Dala Cement sin största investering någonsin. En sexton meter hög och 800 kvadratmeter stor utbyggnad är påbörjad och en ny och modern blandaranläggning har köpts in från Danmark.

– Den kommer att minska våra utsläpp av koldioxid betydligt. Vi har också vi bytt ut oljepannan till en pelletspanna, säger ekonomichefen Eva Jugas till Siljan News.

Dala Cement tillverkar betongelement och är sedan slutet av 1990-talet ett helägt dotterbolag till Ulricehamns Betong AB. Då, efter nedgången på byggmarknaden, var tiderna betydligt tuffare än idag. Bara under de senaste fyra åren har omsättningen ökat från 59 till 119 miljoner och antalet anställda från 44 till 75.

– Vi är maximalt belastade i de gamla lokalerna, men i och med utbyggnaden förbereder vi för 20-30 år framåt i tiden, säger produktionschefen Mattias Eljas till Siljan News.