Hem Betonggalan Redaktören reflekterar: 12/9 i mitt hjärta!

Redaktören reflekterar: 12/9 i mitt hjärta!

Redaktören reflekterar

Titta vem som är tillbaka! Just det, nu börjar jag blogga igen. Som att ”Vår tid är nu” kör en tredje säsong… Eller Kristian Luuk… nej, jag slutar där.

Jag måste få berätta om den 12 september. Lite sent, jag vet. Men vem bryr sig. Det är viktigt. Och något viktig kommer jag berätta om varje fredag kl. 12.00, det är då ”Redaktören reflekterar” kommer publiceras. Varje vecka, 52 veckor om året. Det kan bli uppehåll över Betonggalan och Midsommar.

Nåväl, den 12 september. Då var det premiär för Betonggalans Kunskapsdag och alla 29 nominerade till priset ”Roger” hade möjlighet att presentera sig inför just sin jury. 28 kom, en hade brutit nacken. Men klarat sig. Ändå, livet får andra perspektiv när man balanserar mellan förlamning och normalt liv. En ”Roger” är ändå bara en ”Roger”.

Men 28 nominerade kom, sågs och segrade. Jag kan inte sammanfatta det bättre. Det var en seger för samhällsbyggnadsbranschen. Var annars får du en presentation av allt från montage, entreprenad, arbetsmiljö till forskning, arkitektur, konstruktion och jämställdhet?

Alla företag i samhällsbyggnadsbranschen borde skickat sina ledningsgrupper för att få allt på ett bräde. Nu gjorde de inte det, men det är mitt fel. Nästa år ska jag marknadsföra det bättre. Ja, ni kan ju redan nu skriva in den 10 september 2020 i kalendern. Platsen håller jag på att förhandla fram.

Det blev en spridd skur av ämnen, prestationer och framförande. En del gör nästan inget annat än står inför publik, andra står mest framför betongelement. Ibland märktes det, ibland inte. Jag är lite förtjust i våra montageledare. Formade av västkuststormar och blötsnö var de där. Kärva, bistra, med en rakryggad stolthet som jag beundrar. Ingen av dem utnyttjade sina tio minuter. Jo, kanske tillsammans. Men kunskap kan förmedlas på andra sätt än med ord.

Våra unga stjärnor var lysande. Entusiasm, ungdomlighet, framtidstro. Minns speciellt Max Lindeskog, fabrikschef på Betongindustri, som ringde mig veckan innan sin presentation för att få lite tips. ”Jag är fabrikschef och ingen galapresentatör”, sa han. Men väl på scen var han fastnaglande och intressant.

Det här gör vi om. Men då måste ni lova att skicka alla era unga talanger, ledningsgrupper och, ja, ta med alla. Den 10 september 2020.