Hem Okategoriserade Ny prefabjätte i Jämtland

Ny prefabjätte i Jämtland

prefabjatte

SCF Betongelement, Attacus Betonghus och Attacus Trähus går samman i det nya bolaget Attacus Stomsystem. Prefab-företaget blir ett av landets största i byggbranschen med runt 300 anställda.

– För oss är det ett helt naturligt steg att ta. Vi kan erbjuda kompletta stoml­ösningar oavsett material till våra uppdragsgivare och möta deras specifika önskemål med kostnadseffektiva och innovativa lösningar, säger försäljnings- och marknadschef Per Nilsson på Attacus Invest i ett pressmeddelande.

Produktionen kommer som tidigare att ske i Hammerdal, Strömsund och Fågelfors. Intresset för att kombinera trä och betong i byggkonstruktioner har ökat och Attacus Stomsystem vill lyfta kombination till en ny nivå.

– Vi är den första leverantören som tillverkar och levererar kompletta stommar med trä och betong. Betong har många goda egenskaper inom brand, ljud, fukt och livslängd samtidigt som det finns mycket goda skäl att föra in trä i stommen, säger försäljnings- och marknadschefen Pär Lundin.

Attacus Stomsystem erbjuder en helhets­lösning med projektansvar för montage och samordning med underleverantörer. Enligt bolagets vd Peter Filén, det nya bolagets vd, finns det specialkompetens inom flera områden, inte minst produktion och leverans av högkvalitativa stom- och fasadsystem.

– Vi har tidigare samordnat och lärt av varandra inom koncernen men vi kan nu växla upp utvecklingsarbetet inom företaget. Vi har helt enkelt skaffat oss bättre förutsättningar för att hjälpa vår kunder till en smidigare och enklare affär.